Maremonti utazási iroda

Olaszország


Olaszország síelés tekintetében is népszerű - Utazz velünk!


Olaszország nemcsak kultúrája, történelme és gyönyörű tájai miatt közkedvelt a turisták körében, de síelés terén is kiváló lehetőségeket és programokat biztosít a kikapcsolódni vágyóknak. Télen és nyáron egyaránt utazók ezrei látogatnak el Olaszország vidékeire, van akit a tengerparti üdülés, van akit a síelés szenvedélye vonz inkább. Olaszország síelés szempontjából tökéletes választás, hiszen természeti adottságainak köszönhetően, változatos lehetőséget kínál kezdőknek és profi sízőknek egyaránt. Rendszeresen karbantartott sípályái, modern felvonórendszerek és állandóan frissülő programkínálata miatt Olaszország síelés tekintetében az egyik legjelentősebb turisztikai célpont. Nagyon jól kiépített sífutópályák, téli túraútvonalak és állandó napsütés jellemzi az olasz síparadicsomokat.
Nem feledkezhetünk meg a méltán híres olasz vendégszeretetről sem, amely mindenütt körülvesz minket, nem csak a szállodákban, az éttermekben a hüttékben, de még a pályákon is. Az olasz nagyon családcentrikus és gyerekszerető nép, így nem csoda, hogy minden sícentrumban a kicsiket külön kiépített síovodákkal, havas játszóterekkel, a kis tanulókat képzett oktatókkal, futószőnyeges felvonókkal várják. A sícentrumok majdnem mindegyikében 8 éves korig ingyenes a síbérlet !


Síelés Olaszország legismertebb sícentrumaiban


Sízés tekintetében Olaszország legkiemelkedőbb tartománya Trentino, ahol a Dolomitok festői szépségű tájain kisebb - nagyobb sícentrumok sokasága található.
Val di Fiemme az egyik legkedveltebb, változatos, nagy pályarendszerével, számtalan szállodával,  kiváló minőségű apartmanházakkal és igen kedvező árakkal.
San Martino di Castrozza a Dolomitok leghíresebb és leglátványosabb hegycsúcsaival és hangulatos belvárosával hódít.
3 Valli, mint az nevéből is kitűnik 3 völgyet összekötő pályarendszerrel büszkélkedhet.
Val di Fassa és Arabba a világhírű Sella Ronda-i körsí két déli centruma. Itt 4 hatalmas sícentrum, több, mint 400 kilométeres összekötött pályarendszerén kirándulhatunk.
Arabba igazi kis gyöngyszem, melyet minden oldalról magas hegyek és sípályák vesznek körül. Aki egy kis különlegességre vágyik, látogasson el a Marmolada gleccser 3000 m feletti pályáira, ahol biztosan kipróbálhatja, milyen a felhők felett sízni és napozni.
Folgaría-Lavarone egyrészt hangulatos belvárosával, másrészt kedvező szállás és síbérlet árakkal csábítja az ide látogatókat. Népszerűsége óriásit nőtt, mivel az utóbbi egy évtizedben a legnagyobb fejlesztések ( rengeteg új sípálya és felvonó ) itt történtek.

A tartomány nyugati részét a világhírű Madonna di Campiglio és a teljes Val di Sole völgy uralja. 2011 decemberében adták át a Pinzolot Madonnával összekötő kabinos felvonókat, így azóta egy hatalmas, 150 km-es összefüggő sípálya rendszeren sízhetünk Pinzolo-tól, Madonna di Campiglion keresztül Folgarida és Marilleva centrumáig.
A völgy végén emelkedk Tonale egyedülálló sícentruma, ahol a pályák nagy többsége 1900 méter fölött helyezkedik el. Nemcsak 100 km-es összefüggő pályarendszere, de Ponte di Legno hangulatos városkája és a tonalei Presena-gleccser majdnem egész évben nyitva tartó pályái teszik különlegessé.
A régió gyöngyszeme Andalo, csodálatos és hangulatos üdülő város, ahol kiváló szállodák és apartmanházak, kényelmes és magas színvonalú pályarendszer ( Paganella ), sportpalota és a csodálatos molvenoi tó szépsége kényezteti a vendégeket.
Monte Bondone kicsi, ám nagyon kényelmes, biztonságos összefüggő pályáival kezdő sízőknek, családoknak remek választás, ahonnan egyébként Trento történelmi városközpontja pillanatok alatt elérhető és szép idő esetén a sícentrum legmagasabb pontjáról pedig egészen a Garda-tóig elláthatunk.

Az osztrák határ alatt húzódik Alto Adige tartomány. Itt találhatók többek között a Sella Ronda két északi sícentruma, Val Gardena és Alta Badia, óriási és változatos pályarendszerekkel, illetve Kronplatz is az egyik európa-szerte legmodernebb felvonórendszerével. Ezt a tartományt történelmi szálak kötik Tirolhoz, így nem csoda, hogy lakói is olasz helyett a tiroli nyelvjárást használják inkább. A hagyományos tiroli és az olasz kultúra keveredése egyedülálló hangulatot kölcsönöz a területnek, mellyel lépten-nyomon találkozhatunk.

Az északkeleti régióban Friuli-Venezia-Giulia és Veneto tartományok találhatók. Veneto leghíresebb centuma Cortina D’Ampezzo, ahol évente európai és világkupa futamokat rendeznek. Több száz éves múlttal rendelkezik, belvárosában egymást érik a patinás szállodák, mindenki által látogatható és kipróbálható az olimpiai bobpályája is. Méltán teszi híressé nagy kiterjedésű és nagyon változatos pályarendszere is.
Friuli tartomány több kisebb, ám kiváló sícentrummal várja vendégeinket, Ravascletto, Tarvisio, Sella-Nevea, Piancavallo kiválóan gondozott pályái, kedvező árú szállásokat, olcsó síbérlet árakat kínálnak. Közelségük miatt néhány napos, rövidebb vakációkra is kiváló célpontok. Ne feledkezzünk meg Sappadáról sem, ahol az évek óta működő Nevelandia téli vidámpark várja kis vendégeinket.

A svájci határ alatt található Alta Valtellina területe, ahol a BormioLivigno síterület sok különlegességet kínál. Itt a 2 nagyobbik központ, Livigno és Bormio 3000 m feletti pályákkal, Livignoban több kilométeres sétálóutcával, éttermek, bárok és szórakozóhelyek sokaságával, új wellness-központtal és színvonalas szállásokkal várja a sízőket. Sízés után itt motorosszánozhatunk, siklóernyőzhetünk, Bormio mellett a híres termálfürdők meleg vizében pihentethetjük sízésben megfáradt tagjainkat.

Végül, de nem utolsósorban észak-olaszország nyugati régióiban hatalmas síközpontokat találunk, mint például Sestriere központját, ahol 400 km összefüggő pályarendszer vár, és akár a franciaországi Montgenevre-be is átcsúszhatunk. Aki igazi különlegességre vágyik, látogasson el a Mont Blanc-hoz, vagy akár Breuil-Cervinia síközpontjába, ahol a város körül hatalmas pályarendszer, több, mint 80%-ban 2000 m feletti pályákkal és garantált hóval hódít. Innen síléccel csúszhatunk át a svájci határon, a világhírű Zermatt pályáira is.

Ne feledjük, Olaszországban nem csak a kiválóan gondozott sípályák, modern felvonók,  minőségi szállodák és apartmanházak, de az olasz konyha különlegességei, híres borai, vendégszeretete, egyedülálló természeti szépségei és termálfürdői várják Vendégeinket.
A klasszikus téli sportokon kívül kutyaszánhajtás, motoros szán, helikopteres sízés, jégen autózás, jégmászás, sikló- és hőlégballonos repülés kipróbálására is lehetőség van.

 

Kalandra fel!

Irány Olaszország!